Naast een fantastisch deelnemersveld in de FEI World Cup™ Dressage weet ook de mondiale springtop de weg naar de RAI Amsterdam te vinden. Met Olivier Philippaerts (BEL), John Whitaker (GBR), Emanuele Gaudiano (ITA), Jerome Guery (BEL), Peder Fredericson (SWE), Marcus Ehning (GER), Bertram Allen (IRL) en Piergorgio Bucci (ITA) komen acht ruiters uit de actuele top 50 van de wereldranglijst aan start.

Ook Patrice Delaveau (FRA), Hans Dieter Dreher (GER), Malin Baryard-Johnson (SWE), Philip Weishaupt (GER), winnaar van de Grote Prijs in Aken vorig jaar, en Dermott Lennon (IRL), wereldkampioen in 2002, komen naar het CSI4* Amsterdam. In totaal doen bijna 50 springruiters uit 16 verschillende landen mee. Voor Nederland doen onder andere Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager mee. Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben de startplekken gekregen voor ruiters tot 25 jaar. Het Noorse springtalent PåL Flam start met een wildcard, mogelijk gemaakt door de Young Riders Academy.

Van de deelnemers dit jaar schreven John Whitaker, Gerco Schröder, Willem Greve, Gert Jan Bruggink en Frank Schuttert de winst in de Grote Prijs van Amsterdam al eens op hun naam. Vorig jaar won Maikel van der Vleuten, hij start komend weekend in Zürich, maar zijn vader Eric van der Vleuten neemt in Amsterdam de honneurs waar. De Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof (1.60m) op zondagmiddag is natuurlijk de belangrijkste springrubriek van het evenement, maar ook de RAI Amsterdam Six Bar op zaterdagavond is een favoriet van het publiek. Kijk voor het volledige programma op www.jumpingamsterdam.nl/evenement/programma/.

Deelnemers CSI4* Amsterdam 2017

NEDERLAND
Piet Raijmakers jr.
Remco Been
Gert Jan Bruggink
Jeroen Dubbeldam
Michael Greeve
Willem Greve
Marc Houzager
Johnny Pals
Aniek Poels
Henk van de Pol
Ruben Romp
Wout Jan van der Schans
Gerco Schröder
Frank Schuttert
Leon Thijssen
Robert Vos
Jur Vrieling
Albert Zoer
Lisa Nooren
Sanne Thijssen
Eric van der Vleuten sr
Suus Kuijten
Ben Schröder
Roelof Bril
Sander Geerink

NOORWEGEN
PÃ¥l Flam

LIBANON
Karim Fares

GROOT-BRITTANNIE
John Whitaker

BELGIE
Olivier Philippaerts
Jerome Query
Pieter Devos
Zoe Conter

ITALIE
Emanuele Gaudiano
Piergorgio Bucci
Gianni Govoni

FRANKRIJK
Patrice Delaveau

ZWEDEN
Peder Fredericson
Malin Baryard-Johnson

IERLAND
Bertram Allen
Dermott Lennon

DUITSLAND
Hans Dieter Dreher
Marcus Ehning
Philip Weishaupt
Felix Hassmann

TURKIJE
Omer Karaevli

ARGENTINIE
Jose Larocca

OOSTENRIJK
Julia Kayser

MEXICO
Ernesto Canseco

RUSLAND
Valeria Sokolova

SPANJE
Manuel Fernandez Saro

Wijzigingen worden voorbehouden. De namen van de deelnemende paarden worden z.s.m. gepubliceerd op deze website.

Individuele FEI wereldranglijst springen (31/12/2016)

Overzicht Grote Prijs winnaars Jumping Amsterdam

Uitgebreide informatie over het volledige programma en de kaartverkoop is te vinden op deze website. Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar via het callcenter op telefoonnummer 0900-9000500 (40 cpm geopend op werkdagen van 09.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) en bij ruim 400 winkels van Primera.

Foto: Digishots