Jumping Amsterdam vernieuwt voor zestigste editie!

De organisatie van Jumping Amsterdam maakt zich op voor de zestigste editie van 24 t/m 27 januari 2019. Met de terugkomst van de FEI Wereldbeker springen is het programma op de schop gegaan. De programmering is niet de enige verandering die op stapel staat voor ‘The Diamond Edition’ van het evenement in de Amsterdamse RAI. Qua publieks- en standhoudercapaciteit breidt Jumping Amsterdam flink uit.

Extra hal
Jumping Amsterdam krijgt komende editie beschikking over een extra hal. Deze hal werd voorheen gebruikt voor stalling. Het stallencomplex wordt nu elders in de RAI opgebouwd. Directeur Annemarike van Putten-Bunschoten licht de nieuwe indeling toe: “Met 4.000 m ² extra oppervlakte kunnen we een aantal langgekoesterde wensen in vervulling laten gaan. Het promodorp wordt met 700m ² uitgebreid. Op die manier is er voor onze bezoekers een gevarieerder aanbod aan standhouders, dat uiteenloopt van ruitersport tot sieraden en van de nieuwste modellen paardenauto’s tot bruidsmode. Daarnaast worden zowel het drukbezochte feestplein als de sushibar ruimer opgezet. Direct aan de publieke losrijpiste komt een nieuw cateringterras met de toepasselijke naam ‘Het Vondelpark’.”

Meer bezoekers
De afgelopen edities kende Jumping Amsterdam uitverkochte dagdelen. “We merkten dat we steeds vaker en eerder ‘nee’ moesten verkopen. Jumping Amsterdam is een fantastisch evenement, waar we graag zoveel mogelijk mensen van willen laten genieten. Met de verhoging van de de capaciteit van de publiekstribune kunnen we meer bezoekers verwelkomen in de RAI. Ook het hospitalityterras op de lange zijde wordt uitgebreid met een extra laag, zodat we nog meer gasten kunnen ontvangen. Het is mooi dat we deze ontwikkelingen kunnen realiseren in ons jubileumjaar,” vertelt Van Putten-Bunschoten.

Gewijzigd programma
Sportdirecteur Irene Verheul is meer dan enthousiast over de nieuwe programmering: “Met de terugkeer van de Wereldbeker springen zetten we met sportprogramma een flinke stap voorwaarts. Een dubbele wereldbekerstatus staat garant voor topdeelname in beide disciplines. Dat verdient een evenement als Jumping Amsterdam!”
Kwaliteit bieden voor zowel ruiters als onze bezoekers en gasten staat voor Jumping Amsterdam voorop. Verheul: “Het internationale sportprogramma bestaat eigenlijk alleen maar uit hoogtepunten met de Wereldbeker dressuur op de vertrouwde zaterdagmiddag. Het slotstuk op zondagmiddag is de Longines FEI Jumping World Cup™. De Grote Prijs van Amsterdam verhuist daarmee van de zondagmiddag naar de zaterdagavond.”

De kaartverkoop voor Jumping Amsterdam 2019 – The Diamond Edition start op 1 oktober 2018. Kijk voor het volledige programma hier