Tip van Emanuele Gaudiano: ‘Niet teveel nadenken’

Dertien combinaties plaatsten zich vanmiddag voor de barrage om de Provincie Noord-Holland-prijs, waaronder seriewinnaar Emanuele Gaudiano. Dus moest met de tweede overwinning van de pijlsnelle Italiaan rekening worden gehouden. “Harrie Smolders was voor mij, en die ging snel genoeg rond, dus zei ik tegen mijn paard: we moeten alles geven!”

 

En zo geschiedde. Na de overwinning met Vasco in het 1.40 m om de Meadowbrook Farm-prijs, liet Emanuele Gaudiano zich – net als twee jaar geleden bij de laatste editie van Jumping Amsterdam – voor de tweede keer tot winnaar kronen.

Toch lag een overwinning dit keer wat minder voor de hand. “Dit was de eerste keer dat ik Chaccobeto 1.50 m startte. Maar het is dan ook een heel goed paard dat door Paul Schockemöhle super gefokt is voor dit werk.”

 

‘Op gevoel naar voren’

Het is abnormaal zo vaak als Emanuele Gaudiano in de prijsuitreiking vertegenwoordigd is, en dan ook nog eens heel vaak vooraan. Wat is zijn tip aan andere ruiters om zo snel te zijn? De Italiaan moet lachen om de vraag, maar heeft het antwoord panklaar: “Op gevoel naar voren rijden en niet teveel nadenken.”

MEER NIEUWSBERICHTEN