Twintig rolstoelen opgehaald voor Friendship Sports Centre

Een tot de laatste stoel volle RAI in Amsterdam was zaterdagavond het decor van de overhandiging van twintig rolstoelen, ter waarde van 20.000 euro, die Jumping Amsterdam en haar partners hebben opgehaald voor het Friendship Sports Centre (FSC). In het bijzijn van niemand minder dan Gerard Joling, overhandigde Jumping Amsterdam bestuurslid Wim Bohnenn symbolisch één van de rolstoelen aan stichting directeur Etienne Spee in de hoofdpiste van Jumping Amsterdam.

Tijdens het populaire avondprogramma, waar alle stoelen met publiek gevuld waren om te genieten van de paardensport werd tijdens een pauze het goede doel van Jumping Amsterdam in de spotlight gezet. Wim Bohnenn vertelde bevlogen over het bezoek dat het bestuur van het evenement bracht aan het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. ‘Na ons bezoek was het besluit dat we iets voor hen wilde betekenen snel gemaakt. Het is een heel bijzondere plek en fantastisch dat kinderen en jongeren met een beperking daar de kans krijgen om te sporten en vriendschappen te sluiten. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt.’

‘Met deze sportrolstoelen kunnen wij allerlei verschillende sporten zoals rolstoelbasketbal en rolstoelhockey beter beoefenen. Sport is onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind en kinderen met een beperking hebben dit extra hard nodig, maar kunnen vaak niet meekomen op een gewone club,’ vertelt Etienne Spee, directeur van FSC, ‘Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte is van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. In een eigen, veilige en vertrouwde omgeving sporten op dit moment meer dan 700 mensen bij ons en kunnen zij kiezen uit 25 verschillende sporten.’

Over Friendship Sports Centre
Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte is van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze sporters biedt Sportclub Only Friends verschillende sporten. Hierbij gaan we altijd uit van de behoeften en de belevingswereld van deze groep sporters. De bedoeling is dat de kwaliteit van leven van iedereen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd. Het unieke en hypermoderne Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord is de thuisbasis van Only Friends en is bij uitstek geschikt om onze sporters op een veilige manier te laten sporten in een vertrouwde omgeving. Only Friends wordt mogelijk gemaakt door 200 fantastische vrijwilligers, 50 dito stagiaires en gerenommeerde ambassadeurs en sponsoren (Special Friends).

Maar er is meer dan sport alleen. Het FSC is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om de arbeidsmarkt op te komen. Het FSC biedt een veilige en vertrouwede omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Geld mag voor kinderen en jongeren met een beperking geen reden zijn om niet te sporten. Maar geld is wel nodig, om deze bijzondere plek open te houden. Wil jij ook iets doen? Kijk dan voor meer informatie en donatie mogelijkheden op friendshipsc.nl.

MEER NIEUWSBERICHTEN