Vorige week werd het prachtige deelnemersveld aan de FEI World Cup™ Dressage op Jumping Amsterdam van 25 t/m 28 januari 2018 al bekend gemaakt (lees het bericht). Inmiddels is ook bekend welke internationale springruiters uit zestien verschillende landen deelnemen aan CSI4* Amsterdam. Vier Grote Prijs-winnaars van de afgelopen vijf edities: Patrice Delaveau, Maikel van der Vleuten, John Whitaker en Frank Schuttert, komen deze week allemaal naar de RAI Amsterdam. Evenals voormalig winnaars Gert Jan Bruggink (2008) en Gerco Schröder (2004).

Voor de springruiters vormt de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof op zondagmiddag vanaf 15.00 uur de belangrijkste rubriek. De hoofdrubriek wordt al sinds de eerste editie van Jumping Amsterdam in 1958 verreden en werd vorig jaar gewonnen door de Fransman Patrice Delaveau . Uiteraard staan er naast deze Grote Prijs nog meer mooie springrubrieken op het programma, zoals de spectaculaire Six Bar op zaterdagavond. De ontwerpen van de internationale springrubrieken zijn van de hand van de Nederlandse top parcoursbouwer Louis Konickx. Konickx was al verantwoordelijk voor veel topwedstrijden in binnen en buitenland. Tijdens het vorig jaar gehouden Europees kampioenschap  in het Zweedse Gotenburg werd hij ook alom geprezen voor zijn geweldige ontwerpen.

Voor Nederland vinden we toppers als Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Aniek Poels, Gerco Schröder, Michel Hendrix, Frank Schuttert, Johnny Pals, Wout-Jan van der Schans en Maikel van der Vleuten op de deelnemerslijst. Ook Ben Schröder, die afgelopen zondag met Davino Q een geweldige comeback maakte door de Grote Prijs van CSI3* Indoor Drachten te winnen, is van de partij. Dubbeldam is tevens ambassadeur en sportief adviseur van Jumping Amsterdam en brengt onder meer zijn gouden WK-paard Zenith SFN mee naar de RAI Amsterdam. Alleen Harrie Smolders, Jur Vrieling en Leopold van Asten zijn de enige Nederlander springkaderleden die niet in Amsterdam zijn, en dit weekend starten in de Wereldbekerwedstrijd in Zürich.
KNHS Talententeamleden Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben van bondscoach Rob Ehrens, die zelf de Grote Prijs van Amsterdam won in ’82 en ’88, de U25-startplaatsen toegewezen gekregen. Buitenlandse grote namen die in de springpiste in actie komen zijn o.a. Roger Yves Bost, John Whitaker, Daniel Deusser, Pieter Devos, Felix Hassman, Rolf Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson en Edwina Tops-Alexander.  

Volgend jaar zal Jumping Amsterdam naast een wereldbekerkwalificatie voor de dressuur ook weer een Longines FEI World Cup™ Qualifier Jumping op het programma hebben.

Alle wedstrijden van Jumping Amsterdam zijn van 25 t/m 28 januari 2018 voor Nederlandse kijkers te volgen via de livestream van www.clipmyhorse.tv.

Kijk voor meer informatie op www.jumpingamsterdam.nl.

Deelnemers CSI4* Amsterdam 2018:

NED
Gert-Jan Bruggink
Jeroen Dubbeldam
Michael Greeve
Michel Hendrix
Marc Houtzager
Kevin Jochems
Lisa Nooren
Kevin Olsmeijer
Johnny Pals
Aniek Poels
Piet Raijmakers jr.
Wout-Jan van der Schans
Frank Schuttert
Ben Schröder
Gerco Schröder
Sanne Thijssen
Maikel van der Vleuten
Eric van der Vleuten
Robert Vos
Albert Zoer

AUS
Edwina Tops-Alexander

AUT
Julia Kayser

BEL
Pieter Devos
Gudrun Patteet
Jos Verlooy
Annelies Vorsselmans
Christophe Vanderhasselt

COL
Dayro Arroyave

EGY
Karim El Zoghby

ESP
Manuel  Fernandez Saro

FRA
Roger Yves Bost
Patrice Delaveau

GER
Daniel Deusser
Felix Hassman

GBR
William Funnell
John Whitaker
William Whitaker

IRL
Michael G Duffy
Cameron Hanley

ITA
Giovanni Govoni

LIB
Emile Karim Fares

SVK
Bronislav Chudyba

SWE
Rolf Göran Bengtsson
Malin Baryard Johnsson

USA
Reed Kessler

Wijzigingen onder voorbehoud.

Foto: In 2017 won Patrice Delaveau de Anemone Horse Trucks Grote Prijs presented by Stoeterij Sterrehof, foto door Digishots.