Op zaterdag 21 januari vindt het Paarden Film Festival plaats in het RAI Auditorium. Drie paardenfilms worden vertoond voor jong en oud met o.a. de unieke Nederlandse voorpremière van War Horse, van regisseur Steven Spielberg.

Programma:
13.00 uur Penny’s Shadow
15.00 uur Secretariat (Nederlandse première)
17.30 – 18.00 uur Rode loper
18.00 uur War Horse (Nederlandse voorpremière)
20.45 uur War Horse
Prijs: € 8,-
Locatie: RAI Auditorium

Penny’s Shadow
Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai’s moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen….

Secretariat
Disney presenteert een verbazingwekkend waargebeurd verhaal boordevol hoop, emotie en moed. Diane Lane en John Malkovich leiden een sterrencast in deze bezielende speelfi lm van de makers van Miracle, Invincible en The Rookie. Achter iedere legende zit een onmogelijke droom. Bekijk de spectaculaire levensweg van een ongelofelijk paard, Secretariat, en het ontroerende verhaal van zijn onwaarschijnlijke eigenaresse, een huisvrouw die alles op het spel zette om van Secretariat een kampioen te maken. Secretariat staat garant voor adembenemend vermaak voor het hele gezin.

War Horse
DreamWorks Pictures presenteert War Horse, een episch avontuur van regisseur Steven Spielberg over vriendschap, hoop en wilskracht. Het verhaal is gefilmd tegen de achtergronden van het Engelse platteland en in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog. In War Horse ontstaat een opmerkelijke vriendschap tussen een paard genaamd Joey en de jongeman Albert, die hem temt en traint. Als Joey en Albert gescheiden worden zien we de bijzondere reis van het paard gedurende de oorlog. Joey inspireert en verandert het leven van iedereen die hij tegenkomt – Britse cavalerie, Duitse soldaten en een Franse boer met zijn kleindochter. Het verhaal bereikt zijn emotionele climax in het hart van Niemandsland. De Eerste Wereldoorlog wordt ervaren door de reis van het paard – een avontuur vol geluk, zorgen en hechte vriendschap. War Horse is begonnen als een succesvol boek en werd daarna een gigantische internationale hit op Broadway. Nu is het door een van de beste regisseurs in de filmgeschiedenis verfilmd.

Bron: CineMec