Vrijwilliger in de spotlight: Marije Heller

 In de nieuwsbrief van december zetten we Marije Heller, die zich al sinds 2008 inzet voor haar vrijwilligersrol als stalmedewerker, in de spotlight. Marije is 35 jaar en woont samen met haar twee katten in Alphen aan de Rijn waar ze ook geboren is. Ze is één van een tweeling en werkt met mensen met een verstandelijke beperking. Haar hobby’s zijn paarden, snowboarden en gezellige dingen doen.  

 

Familie evenement 
Marije is al jarenlang bekend met Jumping Amsterdam: “Ik kom al heel lang op Jumping. De eerste keer dat ik Jumping Amsterdam bezocht was samen met mijn oma en vader, ik denk dat ik een jaar of 10 was. Ik weet nog precies dat ik toen een Anky vest kreeg, dat maakte enorm veel indruk op mij.’’ 
 
‘’Jumping is voor ons eigenlijk een familie evenement, zo heeft mijn opa vroeger de slagboom mogen bedienen bij de ingang van de piste. En heeft mijn vader toen ter tijd de piste mogen slepen vanuit de gemeente. Nu ben ikzelf stalmanager tijdens Jumping Amsterdam.’’ 
 
Stalmanager 
‘’Toen ik ouder werd, werd ik steeds enthousiaster over Jumping Amsterdam. Daardoor kreeg ik de behoefte om meer voor het evenement te willen betekenen. Dus heb ik contact gezocht met Jumping Amsterdam om me aan te melden als vrijwilliger. Ik kreeg bericht terug en mocht het team van de stallen komen versterken. Eén jaar heb ik meegedraaid in de stallen zelf, daarna ben ik assistent stalmanager geworden en inmiddels mag ik mijzelf al een aantal jaren stalmanager noemen.’’ 
 
Lange dagen 
‘’Half december word ik altijd al benaderd door de eerste grooms met hun wensen over waar ze willen staan of waar juist niet. De stalindeling is dan ook ieder jaar een grote puzzel. Tijdens het concours ben ik verantwoordelijk voor alles wat er in de stallen gebeurt, ik stuur de vrijwilligers aan en sta iedereen te woord. Mijn dagen zijn lang, van 7.00 tot 23.00 uur. Daarna draag ik het over aan de nachtbewaking.’’ 
 
Veel verantwoording  
‘’Ik vind alles leuk aan Jumping, maar vooral het omgaan met iedereen. Jaar na jaar zie je dezelfde mensen en er ontstaan mooie vriendschappen. Zo werk ik al een aantal jaren samen met Marjolein, zij is nu assistent stalmanager en een echte Jumping vriendin geworden. De samenwerking tussen ons is heel waardevol, we vullen elkaar goed aan en zijn een topteam samen! We helpen iedereen waar kan en lossen graag problemen op. Onze verantwoording is groot, want onze stallen staan vol met paarden die behoorlijk veel waard zijn. We doen ons best om het zo comfortabel mogelijk te maken voor paard, groom en ruiter. Ook vind ik het leuk dat we mensen ontmoeten die je normaal nooit zou ontmoeten.’’ 
 
Mario Luraschi en team Charlotte Dujardin 

‘’Mijn mooiste herinnering aan Jumping is de show van Mario Luraschi en zijn team. Mario is een stuntman die zelfs met zijn paarden op de viptribune ging en ze langs de tafels liet passeren. Zijn team was zo aardig, we mochten zelfs de paarden uitstappen.’’ 
 
‘’Ook aan het team van Charlotte Dujardin heb ik hele goede herinneringen. Zij zijn heel relaxt en staan open voor iedereen. Ze hebben paarden met een miljoenenwaarde, maar een fotootje of een knuffel met één van hun paarden is geen probleem. Deze vriendelijkheid geeft ons een gewaardeerd gevoel.’’ 
 
‘’Soms zijn er wel echt bijzondere dingen; zo was er een paard met tapijtvrees. Er is toen speciaal voor hem een zandpad vanaf zijn stal tot aan de ring gelegd.’’ 
 
Thuiskomen 
‘’Als ik aan Jumping denk, denk ik aan internationale paardensport, maar zeker ook aan gezelligheid. Het voelt altijd als thuiskomen, alsof je elkaar gisteren nog hebt gezien. Ik ben sowieso een mensen mens, ik hou van gezelligheid en een goede sfeer in het team. We maken lange dagen, dus een goede sfeer is belangrijk, anders hou je het niet vol.’’ 
 
Edward, Hans Peter, Charlotte en Jessica  
‘’Dressuur is mijn favoriete discipline, die samenwerking tussen paard en mens vind ik schitterend. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Charlotte Dujardin en Jessica von Bredow zijn mijn favorieten, naar hen kijk ik extra graag.’’ 
 
Droom  
‘’Ik heb ook een droom met betrekking tot Jumping, het zal wel nooit gebeuren, maar ik zou zo graag ooit eens in die fantastische hoofdpiste rijden, al was het maar om uit te stappen.’’  
 
‘’Op Jumping Amsterdam werk ik, maar ik ga als bezoeker ook vaak naar andere paardensportevenementen. Het CHIO Rotterdam en Outdoor Gelderland staan wel hoog op mijn lijstje. Overigens kijk ik dan ook graag naar het springen, vooral barrages vind ik geweldig.’’ 
 
Nog vele jaren Jumping  
‘’Ik hoop dat er nog heel veel mooie edities van Jumping komen waar ik deel van uit mag maken met ons geweldige team. Op naar nog meer mooie sport en gezelligheid! Tenslotte wil ik iedereen een mooi, gezond en sportief 2023 toewensen.’’ 
 
Wij zijn Marije dankbaar voor haar jarenlange inzet en zien haar graag in januari tijdens de 62e editie van Jumping Amsterdam! 

 

MEER NIEUWSBERICHTEN