VRIJWILLIGER IN DE SPOTLIGHTS: PAULINE VAN AALST

Zonder vrijwilligers geen evenementen. Dat geldt zeker ook voor Jumping Amsterdam. Ieder jaar maken ze weer een lang weekend tijd voor ons en zijn ze trouw aanwezig. Vele partijen kijken ieder jaar uit naar ons concours, maar zij misschien wel het allermeeste. Ieder jaar beginnen ze vanaf dat ze de RAI uitstappen weer met aftellen naar de volgende editie. Daarom zetten we graag en regelmatig zo’n vrijwilliger in de spotlights. Dit keer: Pauline van Aalst uit Leerdam.  

Pauline is 49 jaar, geboren in Leerdam, opgegroeid op Terschelling en daarna wederom woonachtig in Leerdam. Nadat ze op haar zesde met een buurmeisje mee naar de manege ging, was ze snel ook paardengek. Ze werkt bij een Infra verhuurbedrijf waar ze de projectadministratie doet en haar hobby’s naast paardrijden zijn lezen en jureren. Tenslotte, ze is vrijgezel, bewust, ze vindt het heerlijk rustig.   

Hostess en Jumpertjes ochtend  

Ruim 20 jaar geleden kwam ze voor de eerste keer op Jumping, met haar vriendinnen van de manege. In 2008 tijdens het WK vierspannen in Beesd vroeg EQ International vrijwilligers voor Jumping Amsterdam en zo begon het avontuur. Pauline: “Ik begon als hostess en dat ben ik altijd gebleven. Zowel boven als beneden doet ons team de VIP-ontvangst en dat vind ik ongelooflijk leuk om te doen. Sinds een jaar of 8 help ik ook met het samenstellen van de goodiebags voor de kinderochtend. Dit is wel iets uit de hand gelopen, toen ik begon ging het om ongeveer 700 kinderen en nu zijn dat er al ruim 1500!”    

Bolle Jan 

“Maar ik doe het met heel veel plezier. Jumping is een heerlijk concours, heel gezellig met een geweldige onderlinge sfeer en mooie sport. Soms is het “knokken” om een paar dressuurproefjes te zien en natuurlijk ga ik graag naar de feestjes van Bolle Jan. Al zijn die niet altijd handig als je de volgende dag weer vroeg op moet ……. Ook is het bij Jumping altijd super verzorgd voor de vrijwilligers met een hotel als kers op de taart”.   

Hoogtepunten 

Pauline straalt, zoals eigenlijk alle vrijwilligers die we spreken als we over “hun” Jumping praten. We zijn benieuwd, wat was nu het allermooiste in al die jaren vrijwilliger zijn? Pauline kan niet kiezen, ze wil er graag een paar noemen. “Als eerste wil ik graag de show van de politie uit Engeland noemen, maar ook mijn 40e verjaardag tijdens Jumping was geweldig. Ik kreeg toen een deken van het concours, geweldig vond ik dat. Het mini diamantje van sponsor Gassan Diamonds, het halster van Jumping, maar eigenlijk gewoon ook alle borrels na afloop.”   

Whatsapp  

“Na 2 Jumping loze jaren kijk ik er dan ook meer naar uit dan ooit. Zeker dit jaar was balen, we waren al zover, ik had eigenlijk alles al klaar voor de Jumpertjes ochtend en toen dat bericht. Ik heb altijd genoeg te doen hoor, dus ik heb me niet verveeld, maar toch. Gelukkig hadden we Whatsapp, er zijn heel wat berichtjes verstuurd in die tijd. Ik heb dan ook eigenlijk geen wensen voor komende editie, ALS HET MAAR GEWOON DOORGAAT. Met hoofdletters ja. Ooit zou ik nog wel eens wat meer een coördinerende rol willen hebben, maar voor nu ben ik blij met alles”.   

Valegro, Isabelle, Charlotte en Hans Peter  

“Het meest kijk ik uit naar de dressuurrubrieken, springen vind ik maar eng. Mijn favoriete paard ooit is Valegro. Hij is zo lief, leuk, simpel, fijn, mooi en knap en, ik heb hem zelfs mogen aaien toen Charlotte in Amsterdam startte. Favoriete ruiters heb ik er meer, ik vind het altijd extra leuk als zij op de deelnemerslijst staan. Isabelle Werth, het gemak waarmee zij rondstuurt vind ik echt heel mooi. Verder natuurlijk Charlotte Fry, mede omdat ze ook wel eens bij ons op de vereniging start. Onder andere met Everdale is ze bij ons geweest. Last, but zeker not least wil ik Hans Peter Minderhoud noemen. Hij rijdt niet alleen met veel gevoel, hij is voor ons als medewerkers ook nog eens heel toegankelijk.” Alleen maar lof over ons concours.  

Geef mij maar Amsterdam 

We spreken Pauline tijdens een wedstrijd op de vereniging die ze al eerder noemde, LR & PC Ons Genoegen in Beesd. De prijsuitreiking staat op het programma en wij gaan dit leuke, enthousiaste gesprek afsluiten. We vragen Pauline het zelf te doen. Pauline: “Ik zou willen dat de mensen wat gelukkiger zijn in wat ze doen. Daarnaast hoop ik dat ik nog heel lang door mag gaan met wat ik nu doe voor Jumping Amsterdam en onze eigen vereniging. (Pauline begint te zingen) Geef mij maar Amsterdam, het is mooier dan Parijs. Ik hoop echt zo ontzettend dat we in 2023 weer een ouderwetse editie kunnen organiseren, wat zou dat gaaf zijn, wat zie ik daar naar uit!”  

We zeiden het al, de ene vrijwilliger is nog enthousiaster dan de andere. Bedankt voor dit leuke gesprek Pauline en natuurlijk ook voor je jarenlange inzet voor ons concours. We hopen met je mee en hebben er alle vertrouwen in. Heel graag tot eind januari in de RAI Amsterdam.   

Pauline-van-Aalst

MEER NIEUWSBERICHTEN