Vrijwilliger in de spotlights: Vincent Sprenger    

Jumping Amsterdam en andere evenementen kunnen ieder jaar rekenen op vele enthousiaste vrijwilligers. Een aantal van hen zien we zelfs terug op meerdere evenementen door het jaar heen. Vincent Sprenger is er daar één van. In Amsterdam bekleedt hij de functie coördinator van de shuttle services. Vincent is de vrijwilliger van de maand november! 

 

Even voorstellen 

Vincent stelt zich voor: “Ik ben 57 jaar, maar dat voel ik me nog lang niet. Ik woon in Hierden, een klein dorpje boven Harderwijk. Ik ben gescheiden en heb twee zoons van 18 en 22 jaar die beiden studeren. De paardensport is een belangrijk deel van ons leven. Tot mijn scheiding hadden we onze paarden thuis gestald staan, inmiddels hebben we er nog één die in pension staat. Ik ben voorzitter van de kring Noord-Veluwe en Oost-Flevoland en ben al sinds 1985 werkzaam bij de KLM als business process manager. Mijn hobby’s naast de paarden zijn mountainbiken, Formule 1 kijken en alles wat met boten te maken heeft. Tenslotte wil ik graag kwijt dat we twee honden hebben, een Duitse herder Gaya en een Jack Russel Popka.’’ 

 

Vriendengroep 

‘’Ik kwam al als jong mannetje van 11 á 12 jaar op Jumping, wat toen nog echt alleen Jumping was, er was nog geen dressuur. Eigenlijk moet ik dit gesprek trouwens in de wij-vorm doen in plaats van in de ik-vorm, want de groep chauffeurs is een vriendengroep, een hechte groep vrienden waarvoor Jumping Amsterdam ieder jaar een hoogtepunt is. Maar, ik liep in 1984 in de Amsterdamse stal van Ben Arts en daar werd ik gevraagd om vrijwilliger te worden op Jumping. Ik was 18 en had net mijn rijbewijs. We gingen heen en weer pendelen tussen het hotel en de RAI. Later werd het team uitgebreid met militairen, maar dat werkte niet en toen hebben we een aantal vrienden gevraagd. Een bijzonder vriendenteam van elf personen was geboren!’’ 

 

Grote familie 

‘’Onze hoofdtaak is om ervoor te zorgen dat alle officials, ruiters en VIP-gasten op te halen en weg te brengen naar de gewenste locatie. Maar ook vrijwilligers brengen wij van A naar B en zorgen we dat benodigde spullen op de juiste locatie terecht komen. Kortom, alle voorkomende transportwerkzaamheden. Dit alles met ongelooflijk veel gezelligheid. Het evenement zelf is gezellig, maar vooral ook de samenwerking met de andere teams. Het ontmoeten van iedereen, daar geniet ik echt van. De dag beginnen met iedereen ophalen en na afloop iedereen weer veilig terugbrengen, het voelt als één grote familie. Graag wil ik hierbij ook Anemone Horse Trucks noemen. Anemone is een sponsor, maar een hele trouwe waar we ook echt een goede band mee hebben en die we graag vervoeren.’’ 

 

Nacht van Agterberg, Grand National en Marc Houtzager 

‘’Ja Jumping betekent veel voor mij, ik heb zoveel mooie herinneringen. Echter ik wil er twee graag noemen. De eerste is de zogenaamde Nacht van Agterberg. We hadden een bodem die niet voldeed, alles was stof, niets deugde. Agterberg is toen gekomen en in één nacht hebben we een andere bodem gelegd, heel bijzonder was dat. Ook de Shetland pony Grand National uit Engeland was om nooit te vergeten. Een show met veel pony’s en kinderen. De kinderen sliepen in een hotel bij het Vondelpark en ook zij moesten iedere dag vervoerd worden naar de RAI. Een auto vol met kids, dat zie je nu niet meer uit veiligheidsoverwegingen, maar gezellig dat het was! Nu ik toch aan het vertellen ben, alle overwinningen zijn natuurlijk ook mooi, maar een hele mooie vond ik wel de vrij recente overwinning van Marc Houtzager.’’ 

 

Carambole 

‘’Springen is mijn favoriete discipline. Omdat dat objectiever is dan dressuur, maar ook de prestatie vind ik zo ongelooflijk knap. Ik heb zelf ook gesprongen en dan besef je pas hoeveel gevoel en techniek erbij komt kijken. De elegantie van de dressuur is ook mooi hoor, maar mijn voorkeur blijft springen. Ik liet zijn naam al vallen, maar Marc Houtzager is daarin wel favoriet bij mij en ook ben ik fan van Hessel Hoekstra, een jong talent afkomstig van de Flevoruiters. Als ik een favoriet paard moet noemen, kies ik voor de KWPN hengst Carambole van Willem Greve. Als ik ooit een veulen fok bij mijn merrie, kies ik voor die hengst.’’ 

 

Aftellen 

‘’Naast Jumping Amsterdam ben ik ook actief voor The Dutch Masters en Outdoor Gelderland en zelfs hebben we met ons team een paar jaar Londen Olympia gedaan, dat was echt een belevenis. Maar Jumping Amsterdam blijft toch ieder jaar mijn hoogtepunt. We staan na twee jaar zonder ons concours eindelijk weer aan de vooravond van een ongetwijfeld prachtige editie. Ik hoop dat alle sponsoren ons weer goed gezind zijn en dat het weer ouderwets gezellig wordt. Gezelligheid en mooie prestaties die samenkomen, dat is voor mij Jumping Amsterdam. Iedereen welkom heten en weer uitzwaaien, ik kan niet wachten!”  

 

Bedankt voor al die jaren trouwe inzet Vincent! 

 

MEER NIEUWSBERICHTEN