Wethouder Mbarki doet beroep op bedrijfsleven om sport en bewegen te steunen


Op de netwerkbijeenkomst ‘Jumping in Business’ in de RAI deed de Amsterdamse wethouder Sofyan Mbarki een oproep aan het bedrijfsleven om bij te dragen in de ondersteuning van sport en sportevenementen zoals Jumping Amsterdam. “Wij als overheid kunnen het niet alleen, wij hebben het bedrijfsleven keihard nodig”, aldus de wethouder die onder meer sport en economische zaken in zijn portefeuille heeft.

De bijeenkomst was georganiseerd door de RAI in samenwerking met het bestuur van Jumping Amsterdam. De aanwezigen, vooral veel vertegenwoordigers van het lokale en regionale bedrijfsleven, werden welkom geheten door RAI-CEO Paul Riemens. “We hebben een ontzettend moeilijke periode achter de rug, maar we zijn doorgegaan. Doorgegaan met de ontwikkeling van dit evenement, maar we moeten met z’n allen meer doen. We moeten ook de gebiedsontwikkeling met alle activiteiten die daarmee samenhangen doorzetten.”

‘Werken aan gezondheid van mensen’

Wethouder Mbarki hamerde op het belang van bewegen. “We moeten werken aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Daar speelt sport een belangrijke rol in. Dat verdient de steun van ons allen. Dat kan zijn in de vorm van topsport, breedtesport, maar ook van evenementen zoals Jumping Amsterdam. En ik was heel blij om te zien dat op het programma van Jumping Amsterdam ook de KNHS Para Trophy. We moeten oog hebben voor iedereen die wil sporten en die moet bewegen.”

RAI Amsterdam ondersteunt ‘Only friends’

CEO Riemens toonde een voor sport aangepaste rolstoel waarmee kan worden gebasketbald. “Als RAI Amsterdam vinden we het belangrijk om op dit punt ons steentje bij te dragen. Daarom steunen we het initiatief ‘Only friends’ dat is gericht op het faciliteren van sport voor mensen met een beperking.”

De netwerkbijeenkomst is een initiatief van Jumping Amsterdam, Stichting Topsport Amsterdam, gemeente Amsterdam en Provincie Noord-Holland.


v.l.n.r: Sofyan Mbarki, Arthur van Dijk, Paul Riemens en Frank Thewessem


MEER NIEUWSBERICHTEN