Willem Greve: “Ik reed helemaal niet hard”

Jumping Amsterdam 2024 is het concours van Willem Greve. Vrijdagavond maakte de ruiter uit Markelo een verpletterende indruk met Highway TN in de Telegraaf Prijs, gisteravond herhaalde hij dat kunstje door met Pretty Woman van ’t Paradijs tweede te worden in de Grote Prijs achter de onverslaanbare Julien Epaillard en zojuist schreef Greve met Grandorado TN de Harry Wouters van den Oudenweyer Prijs op zijn naam.

Zeven combinaties drongen door tot de barrage van dit 1.50-parcours, waaronder Marc Houtzager met Klasse EB en Frank Schuttert met Gream. Met twee ruiters nog te gaan was Olivier Philippaerts met Precious Dwerse Hagen de enige ruiter met een dubbele nul achter zijn naam. Frank Schuttert deed met de Verdi-zoon Gream een heel goede poging, maar een pechfoutje op de Telegraaf-steilsprong hield hem van de overwinning af.

Laatste starter

Laatste starter Willem Greve vroeg niet het laatste van Grandorado TN, die na een blessure weer in opbouw is richting de top van de sport. Maar de zoon van Eldorado heeft een grote galopsprong en maakte met speels gemak het verschil in de laatste lange lijn: 0 in 34 seconde, 0.37 seconde sneller dan Olivier Philippaerts.

‘Derde worden was ook goed geweest’

“Ik reed helemaal niet hard”, aldus Willem Greve na afloop van de prijsuitreiking. “Als ik derde was geworden was het mij ook goed geweest. Het gaat nu om de opbouw van Grandorado en Amsterdam is weer zijn eerste vijfsterrenconcours. Hij springt en voelt als vanouds, dat is het belangrijkste. Maar hij maakt zulke grote stappen in die laatste lijn, dat liep zo makkelijk op 8 galopsprongen, dat ik ‘m nog won ook.”

Winnaar van 1958

En zo kwam de prijs ter nagedachtenis aan de eerste ruiter die in 1958 de Grote Prijs van Amsterdam won, Harry Wouters van den Oudenweyer, in handen van de man die op Jumping Amsterdam 2024 niet meer stuk kan: Willem Greve.

Uitslag

  1. Willem Greve met Grandorado TN N.O.P.
  2. Olivier van Philippaerts met Precious Dwerse Hagen
  3. Frank Schuttert with Gream

MEER NIEUWSBERICHTEN