Young Leaders volgen masterclass ‘Publieke opinie en imago’ tijdens Jumping Amsterdam

Tijdens Jumping Amsterdam, het toonaangevende paardenevenement, kregen 25 Young Leaders van het KNHS-project ‘Geef de jeugd een stem’ de kans om hun vierde en laatste masterclass bij te wonen. In een intensief tweejarig traject werden deze jongeren tussen 18 en 25 jaar voorzien van extra tools op het gebied van bestuur, zelfpresentatie, organisatie en, als klap op de vuurpijl, een masterclass over publieke opinie en imago.

Het gevarieerde programma, aangeboden door KNHS en Stichting Paard Verbindt, werd met enthousiasme ontvangen. H.k.h. prinses Margarita Bourbon de Parme, beschermvrouwe van het KNHS Young Leaders Program, benadrukte de waarde van dit programma: “Deze nieuwe generatie bestuurders krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen rondom hun passie, het paard. Experts delen hun kennis om de Young Leaders te ondersteunen, en ze krijgen een exclusief kijkje achter de schermen bij de grootste paardenevenementen van Nederland.”

Op zaterdagochtend engageerden de Young Leaders in een dialoog met Carla van Viegen, politicus van de Partij voor de Dieren, om samen overeenkomsten en tegenstellingen te verkennen en vooral verbinding te creëren. Kristina en Jӧrg Anrecht, initiatiefnemers van de Harmony & Fairness award, deelden de achtergrond van deze nieuwe prijs. Zaterdagavond werd er samen met een kritische blik gekeken naar de veranderingen in de publieke opinie en het imago van de paardensport onder leiding van Fenna Westerduin.

Op zondag zal het mediateam van Jumping Amsterdam haar kennis en tips over media en de pers met de Young Leaders delen. Daarna staat een ronde tafel gesprek op de agenda, waar onder andere Iris Boelhouwer (KNHS directeur sport), Mariette Sanders en Harrij Braspenning (juryleden Olympische Spelen) aanwezig zullen zijn om met de deelnemers ideeën en oplossingen te delen.

Dan is het tijd voor de feestelijke uitreiking van certificaten en de afsluitende borrel. Met voltooide masterclasses en een weekend vol inspiratie worden de Young Leaders officieel Alumni van het KNHS Young Leaders Program.

Een weekend van groei, inspiratie en ontwikkeling; dat is het Masterclass-programma van het KNHS Young Leaders Program. KNHS is trots de jeugd te ondersteunen in hun netwerk en ontwikkeling, en benadrukt het belang van het geven van een stem aan de toekomstige leiders van de paardensport.

MEER NIEUWSBERICHTEN