Tijdens de komende editie van Jumping Amsterdam, die plaatsvindt van 23 tot en met 26 januari in RAI Amsterdam, zal Edward Gal aan de start verschijnen met GLOCKS’s Total US. De eveneens gitzwarte nakomeling van zijn wonderpaard Totilas.

Na hun succesvolle wedstrijddebuut tijdens Subtop Tolbert is het voor Gal en het supertalent tijd om het een stapje hoger op te zoeken. Het duo zal in de ring komen tijdens de Dressuur Magazine Prijs op donderdagavond. Deze proef geldt als kwalificatie voor de Kür op muziek op Intermediaire I-niveau in de Anemone Horse Trucks Prijs, voorafgaand aan de FEI Dressage World Cup op zaterdag 25 januari.

De wedstijd in Tolbert was het reguliere wedstrijddebuut van het duo. De combinatie behaalde megascore van 81,985% en won met grote overmacht de rubriek. Na afloop liet Gal aan ‘De Paardenkrant’ weten: “Eerder had ik geen paard waarmee ik Totilas kon vergelijken, maar bij Total voel ik het echt. Als ik nu de video’s van Totilas terugkijk vind ik die nog steeds mooi en bij sommige paarden die je na tien jaar terugkijkt, heb je dat niet. Het klinkt raar om te zeggen: kan het nóg beter? Maar met Total heb ik het gevoel dat het nog beter kan.”

Het deelnemersveld in de Lichte Tour rubrieken staat garant voor fantastische sport op dressuurgebied. Hiervind je de hele lijst met startende ruiters.

Foto: Digishots GLOCK’s Toto US met Edward Gal tijdens hun debuut in Tolbert.