Julien Anquetin: ‘Ik ben heel erg trots op mijn merrie’

De Franse springruiter Julien Anquetin zette vanavond in de Stal van de Haar Prijs op Jumping Amsterdam met de negenjarige Farah Tame (v. Quadrio Tame) de snelste tijd meer in het twee-fasen-parcours op 1.45m-niveau. Zijn Belgische concurrent Gilles Thomas probeerde nog de razendsnelle tijd van 23,21 seconde in de tweede fase te verbeteren, maar zijn twaalfjarige Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) was een fractie langzamer (23,37 seconde). Marlon Modolo Zanotelli maakte de top drie compleet met de elfjarige Cornest (v. Balou du Reventon). Hij liet alle balken in de lepels liggen en finishte in 23,54 seconde. Kim Emmen was de beste Nederlandse. Met de twaalfjarige Macho V (v. Falco) eindigde Emmen op de zevende plaats door foutloos te blijven in 24,92 seconde.

‘Kort gedraaid en een snelle sprint’
Julien Anquetin moest al in het begin van deze rubriek starten. “Ik heb kort naar de hindernissen gedraaid en een snelle sprint gemaakt in de laatste lijn”, aldus de Fransman. “Ik wist dat Farah Tame deze rubriek vandaag kon winnen. Ik ben heel erg trots op mijn merrie.’’

‘Klaar voor het hoogste niveau’
Julien rijdt Farah Tame drie jaar. ‘’Ze wint elke keer een rubriek. Ze is heel competitief. Nu is ze er klaar voor om op het hoogste niveau mee te gaan doen, omdat ze het heel makkelijk doet en goed beweegt. Ik hoop dat dit goed uitpakt.’’

Eerste keer op Jumping Amsterdam
‘’Morgen springt Farah Tame weer in het 1.45m en zondagochtend het 1.50m. In de wereldbeker start ik Z Ice Cube Z. Het is een hele goede sfeer op Jumping Amsterdam. Het is de eerste keer dat ik hier rijd.’’  

Written by Eline Korving – In cooperation with Horses.nl

READ MORE